Litt om meg
Det begynte som en hobby
Som barn måtte jeg alltid være med og plukke bær og frukt og tilberede etterpå, til enten syltetøy, gele eller saft.
Etter at jeg hadde flyttet til Norge og havnet i Lillehammer, så kunne jeg ikke annet enn å gjenoppta det jeg hadde lært som barn. Plukke det naturen har å tilby og det er ikke lite.
I starten var det bare til egen bruk, men etter hvert kom tanken at jeg kanskje kunne selge produktene også? Ettersom jeg hadde fått gode tilbakemeldinger av kolleger.
Da jeg fikk barn selv, så kom honning på banen og det var der jeg fikk ideen om å starte med bier. Det gikk mye honning og hva er bedre enn å være selvforsynt. Så ble også det utviklet til salg av honning etter hvert.
Foreløpig har jeg jobb ved siden av, men drømmen er å kunne leve av produksjon og salg. Håper du vil bidra til at jeg når drømmen min.
Inspirasjon
Jeg er veldig glad i å prøve nye smaker og tester ut forskjellige kombinasjoner. Håper også å kunne inspirere mine kunder til å prøve noe nytt.
Mange oppskrifter er tatt med fra Tyskland, andre har jeg googlet meg frem til og fått inspirasjon av andre. Deretter har jeg laget min egen vri og smakskombinasjon.
Bær og blomster er plukket av meg selv, enten i egen hage, i Røyslimoens skoger (i utkanten av Lillehammer) eller i Øyerfjellet (alt uten sprøytemidler).
Biene
Bifolkene av rasen Krainer, per dags dato 11, flyttes fra vinterplassen i Gjørlienga til Røyslimoen og Øyerfjellet når de forskjellige sesongene starter. Det vil si at vi plasserer bikubene der den aktuelle planten blomstrer for å få sortshonning. Etter hvert blir man veldig god på naturens gang og når de forskjellige blomstene blomstrer.
Her oppe i 450moh, i Røyslimoen på Lillehammer, er bl¨åbær/tyttebær oftest den første planten som blomstrer. Tett fulgt av løvetann, så kommer bringebær, geitrams og røsslyng. Lynghonningen får vi enn så lenge i samarbeid med Lillehammer honning. Det vil si at vi får nyslynget honning derifra og rører og tapper den selv.
I fjellet (ca. 780moh) satser jeg på Fjellhonning og Geitramshonning.
Like spennende hvert år, da man aldri vet hvordan sesongen blir og hvor mye og om plantene gir nektar.